uutislehdistotiedote
Teknologia

Kuinka ostaa kiintolevyjä kuin ammattilainen

Kiintolevyn tekniset tiedot kannettaville tietokoneille sisältävät välimuistin, käyttöliittymän ja pyörimisnopeuden, joka tunnetaan myös karan nopeudena. Jokainen määrittää kiintolevyn suorituskyvyn ja myöhemmin kannettavan, johon se on asennettu. Kun ostat kiintolevyn, on viisasta tarkistaa tekniset tiedot ja varmistaa, että ne sopivat tarpeisiisi. Käydään läpi tekijät, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen kiintolevyn ostamista.

1. Kapasiteetti
Kiintolevyjen kompaktilla profiililla on taipumus rajoittaa levyn kokoa ja levyjen määrää, mikä tekee aseman kokonaiskoon kasvattamisesta erittäin vaikeaa. Uusien tallennustekniikoiden, kuten PMR (Perpendicular Magnetic Recording) ansiosta kiintolevyt voivat nyt tarjota suurempia kapasiteettia, jopa 500 Gt. Suurempi tallennustila varmistaa, että voit tallentaa paljon tietoa kiintolevyllesi, joten sinun tulee harkita tarvitsevasi tilaa, koska tietosi kasvavat ajan myötä. Tietenkin budjettisi voi myös olla merkittävä rooli valinnassasi, koska suurempi tallennustila tarkoittaa enemmän rahaa.

2. RPM
Tämä arvo on suoraan verrannollinen karan nopeuteen ja määrää suuresti kiintolevyn suorituskyvyn. Tällä hetkellä valtavirran kiintolevyillä on seuraavat kierrosluvut 4, 200, 5400 ja 7 200 – jokaisella on parempi suorituskyky kuin edellinen. Suurempi kierrosluku voi kuitenkin tarkoittaa enemmän tehonkulutusta ja siten lämpenemistä tai ylikuumenemista. Sellaisenaan on suositeltavaa tarkistaa valmistajalta etukäteen ja varmistaa, toimiiko kiintolevymalli järjestelmäsi kanssa.

3. Välimuisti
Välimuisti, jota kutsutaan myös puskuriksi, auttaa parantamaan kiintolevyn suorituskykyä tallentamalla tietoja väliaikaisesti nopeaa käyttöä varten. Suurempi välimuisti tarkoittaa suurempaa kapasiteettia tallentaa tietoja ja parempaa suorituskykyä. Yleensä kannettavan tietokoneen kiintolevyillä on seuraavat välimuistikapasiteetit: 2 Mt, 8 Mt ja 16 Mt.

4. Käyttöliittymä
Kannettavan tietokoneen kiintolevyille on olemassa kaksi hyväksyttyä ja laajalti hyväksyttyä liitäntästandardia, sarja-ATA, joka tunnetaan myös nimellä SATA, ja rinnakkais-ATA, joka tunnetaan myös nimellä IDE. Useimmat kannettavat tietokoneet, joissa on rinnakkais-ATA-kiintolevyt, käyttävät ATA-6-spesifikaatioita: 100 Mt/s, kun taas SATA-kiintolevyt täyttävät SATA 150 -spesifikaatioiden nopeuden 1,5 Gbs/s tai SATA 3,0 Gb/s. On huomattava, että samojen liitäntästandardien mukaisten kiintolevyasemien liitinmuodot voivat vaihdella. Esimerkiksi ATA-6-liitäntää käyttävä kiintolevy voidaan toimittaa IDE- ja ZIF-liittimellä. Muista siis tarkistaa kiintolevyllesi oikea käyttöliittymä.

5. Muototekijä
Tällä hetkellä käytössä on yleensä kaksi muototekijää eli 1,8 tuumaa ja 2,5 tuumaa. Useimmat kannettavat käyttävät 2,5 tuumaa, kun taas 1,8 tuumaa käytetään erittäin ohuissa kannettavissa kannettavissa. Vaikka muototekijät ovat samat, kiintolevyn paksuus voi olla erilainen. On viisasta tarkistaa, että muoto ja paksuus vastaavat kannettavan tietokoneen kiintolevypaikkaa. Jos et tiedä kiintolevysi teknisiä tietoja, voit tarkistaa käyttöoppaasta tai ottaa yhteyttä valmistajaan.

6. Kannettavan puolijohde-asemat
Voit vaihtaa kannettavan tietokoneesi kiintolevyn Solid State Drive -asemaan, joka on yhteensopiva kaikkien käyttöjärjestelmien kanssa. Solid State Drive -asemat eivät käytä liikkuvia osia kiintolevyjen tapaan. Siksi ne eivät kuluta paljon energiaa ja tuottavat siten hyvin vähän lämpöä – vaarallisin yksittäinen järjestelmää kuluttava tekijä. Vaikka Solid State Drives -asemat voivat olla yli 5 kertaa kalliimpia, niiden hyödyt ovat huomattavasti suuremmat kuin niiden kustannukset, joten niitä käyttäneet ihmiset kieltäytyvät palaamasta kiintolevyjen käyttöön. Ne ovat viileämpiä, luotettavia, kestäviä ja nopeampia.

7. Hybridi kannettavan tietokoneen levyasemat
Nämä asemat ovat melko uusia kannettavien markkinoilla. Ne on valmistettu alkuperäisistä kiintolevyistä, jotka on yhdistetty Solid State Drives -asemiin yhdessä kompaktissa yksikössä, ja ne on suunniteltu tarjoamaan molempien asemamaailmojen parhaat puolet. Tietokoneen käyttöjärjestelmä tunnistaa puolijohdekomponentin välimuistiksi. SSHD on rakennettu algoritmilla, joka seuraa järjestelmän käyttötietoja ja siirtää ne solid-state-asemaan. Tämä lisää järjestelmän nopeutta ja suorituskykyä valtavasti. Hybridiasemien hinta on yleensä kalleimpien puhtaasti Solid State -levyjen ja halvimpien kiintolevyasemien välillä.

Related posts

E-kirja- ja E-lukulaiteteknologian Evoluutio

Jesiah Jaxx

MacBook Pron päivittäminen SSD-asemalla

Jesiah Jaxx